Így készül a mobilház

EnergyFriendHome Mobilház alvázszerkezetének gyártása

1-2. munkanap
A mobil épületeink nem szilárd alapozásra épülnek, helyette egy statikailag pontosan megtervezett „melegen hengerelt”, hegesztett acélszerkezetet készítünk, melynek segítségével a későbbiekben bármikor daruzható, szállítható.
A „melegen hengerelt” „IPE” 160, vagy 200-as hegesztett acélszerkezetet alapozófestékkel, majd 3 réteg korrózióálló festékkel vonjuk be.
Az alvázszerkezetre EnergyFriendHome „C200” hidegen hengerelt profilból, dupla gerendázással kialakítjuk a mobilház alsó padló-födémszerkezetét.
A födémszerkezet tűzihorganyzott acélból készül. Így egyéb korrózióvédelemre nincs szükség.
A födémszerkezetre 50 cm tengelykiosztással 5 x 15 cm-es építő minőségű faanyagból elkészítjük a padlószerkezet vázát, melyre 15 mm-es vastagságú OSB lapot csavarozunk. A fenyőpallókat a hőhídmentesség érdekében építjük be az épületbe.
Majd ha az épület fedett lesz, az alsó födémszerkezetbe 10 cm vastagságban polisztirol szigetelést helyezünk el, majd az OSB lap alá a fenyő pallók közé további 5 cm szigetelés kerül, így a teljes padlószigetelő réteg vastagság 15 cm lesz, ami az átlag családi házak padlószigetelésének a kétszerese.

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top button
Close
Close