Rólunk

A Horizont® kiemelten energiatakarékos építési rendszer. Európai bevezetését Dienstmann Tamásnak köszönhetjük. Dienstmann Tamás alapító tulajdonos 34 évig élt kanadában, ahol először nyomda és reklámiparral foglalkozott. Harminc éven keresztül központi szerepet töltött be életében a sport. Kajakversenyzőként kezdte, majd klub, tartományi és olimpiai edzőként rengeteg tapasztalatot szerzett.
Komoly kihívást jelentett az életében az 1976-os Montreáli Olimpia, hiszen itt nem edzőként, hanem sportigazgatóként kellett helytállnia. Az Olimpiai szervezés kapcsán került az építőiparral közelebbi kapcsolatba. A későbbiekben Los Angelesben, Szöulban és Barcelónában szervezési és építési tanácsadóként közreműködött, ezután elindította Kanadában a saját építőipari vállalkozását.
A rendszerváltás után rövidesen Magyarországra költözött, és megalapította 1992-ben a Contactrade Kft-t. Megalakulásakor a cég kanadai bitumenes zsindelyek és egyéb építőanyagok Import-exportálása mellett, kis és nagykereskedelemmel foglalkozott, országszerte 120 viszonteladóval ma is működő hálózatán keresztül.
A cég eredményes működése lehetővé tette, hogy 1996-ban dél-Pesten egy közel kéthektáros telephelyet vásároljon, amely ma is a cég központi irodája, raktárbázisa és gyártó, szerelő csarnokainak színhelye.
Megvásárlásra került Kanadából 1997 elején a könnyű acélszerkezetes technológia, valamint egy profil készítő gépsor, mely még ebben az évben nyáron bemutatásra került. A bemutatón felépítésre került egy bemutató mintaház, melyet a Kanadai Nagykövet nyitotta meg.
A műegyetem szakértői segítségével a honosítás és minősítés 1998-ban megtörtént, majd ugyan ebben az évben az iso 9001-es minőségbiztosítási rendszer is bevezetésre került. 2002-től kezdve termelésünk évről-évre megduplázódott, így 2004-ben már 1000 tonna acélprofil került beépítésre. Napjainkra a Horizont rendszert kivitelező Partnerek száma meghaladja a 40-et.
Azért, hogy lépést tarthassunk az igényekkel, 2003-ban egy új nagyobb kapacitású és szélesebb termékskálát gyártó profilgépet állítottunk üzembe. 2007-ben elkészítettük a Horizont technológia 3. generációs gépét, mely fél milliméter pontossággal képes a profilokat elkészíteni, valamint a termelési sebessége háromszorosa az elődjénél.
Az új gépünkkel lehetőség nyílt napi 3 darab 100-120m2-es méretű családi ház acélszerkezeti profiljainak legyártására. Terveink között szerepel egy gyorsan telepíthető mobil gyártó-szerelő üzem, amely egy nagyobb projekt helyszínére szállítva lényegesen felgyorsítaná a termelést és kiküszöbölné a közúti szállítással járó magas költséget.
Úgy gondoljuk, elméleti és gyakorlati tapasztalatunkra támaszkodva, hogy ez az építéstechnológia forradalmasíthatja az építőipart.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük