Így készül egy mobilház

Suite Home

A következő oldalakon keresztül betekintést adunk a Kedves látogatóinknak, hogy megismerhessék, hogy hogyan készülnek az Energy Friend Home Thermo mobilházaink.
A megrendeléstől számítottan akár 10 napon belül a Megrendelő alaprajzi és felszereltségi igényeinek megfelelően legyártjuk, majd a használat helyére szállítva beüzemelve átvehető a mobilház.

Kattintson ide, hogy megmutathassuk, hogy hogyan készül el a mobilház az alváztól a villanykörtéig.

Mobilház alvázszerkezetének gyártása

1-2. munkanap
A mobil épületeink nem szilárd alapozásra épülnek, helyette egy statikailag pontosan megtervezett “melegen hengerelt”, hegesztett acélszerkezetet készítünk, melynek segítségével a későbbiekben bármikor daruzható, szállítható.
A “melegen hengerelt” “IPE” 160, vagy 200-as hegesztett acélszerkezetet alapozófestékkel, majd 3 réteg korrózióálló festékkel vonjuk be.
Az alvázszerkezetre Horizont® “C200” hidegen hengerelt profilból, dupla gerendázással kialakítjuk a mobilház alsó padló-födémszerkezetét.
A födémszerkezet tűzihorganyzott acélból készül. Így egyéb korrózióvédelemre nincs szükség.
A födémszerkezetre 50 cm tengelykiosztással 5 x 15 cm-es “F56” minőségű faanyagból elkészítjük a padlószerkezet vázát, melyre 15 mm-es vastagságú OSB lapot csavarozunk. A fenyőpallókat a hőhídmentesség érdekében építjük be az épületbe.
Majd ha az épület fedett lesz, az alsó födémszerkezetbe 10 cm vastagságban polisztirol szigetelést helyezünk el, majd az OSB lap alá a fenyő pallók közé további 5 cm szigetelés kerül, így a teljes padlószigetelő réteg vastagság 15 cm lesz, ami az átlag családi házak padlószigetelésének a kétszerese.

Mobilhome fal és tetőszerkezetének elkészítése

2-3. nap

Az OSB szerkezetre felépítjük a hidegen hengerelt, tűzihorganyzott, Horizont® “U90″és “C90”-es profiljaiból készített falakat.
A falszerkezet kötése oldható, önfúró csavarozással készül.

A gyártmánytervek alapján, üzemben, kényszersablonok segítségével gyártjuk a falak és a tető elemeit, mely milliméter pontos munkavégzést tesz lehetővé.

Az alváz és a falszerkezet összekötését rozsdamentes, önfúró nagy átmérőjű ipari csavarokkal végezzük.

Az itt bemutatott mobilház lapos tetővel készül, de a födémszerkezet egyben a tető terasz szerepét is be fogja tölteni, hiszen úgy terveztük, hogy teherbírása teljesítse a családi házak emeleti födémszerkezetének előírásait. Így a végső felületképzések elkészítése után korlátok felszerelésével egy hatalmas tetőteraszt kapunk.

Mobilház külső OSB burkolatának felszerelése a falakra, valamint a tetőszerkezetre

4. nap

Miután a Mobilház acélszerkezete összeszerelésre került, megkezdtük a külső falak OSB burkolását 12 mm-es lapokkal.
Az OSB lapokat az acélszerkezethez önfúró csavarokkal rögzítettük.

Mivel ez a mobilház típusunk lapostetővel rendelkezik, így a tetőt tetőteraszként lehet használni, melyet a később felszerelésre kerülő korlátok biztonságossá tesznek.
A 150 mm-es dupla Horizont “C” profilokból készített födémgerendázás egyben a tető teherhordó szerkezete is.
Az acélszerkezet tetejére fagerendákból kialakítottuk a lejtésadó vázszerkezetet, erre azért van szükség, hogy a csapadék le tudjon folyni a tetőszerkezetről.

A lejtésadó vázszerkezetre csavarozzuk a teherhordó födém OSB lapjait.
A későbbiekben kerül kialakításra a tetőszerkezet vízzáró rétege, mely egy hegesztett gumiburkolat.

Mobilház belső hőszigetelése és gipszkarton szerelése

A belső falakban 100 mm-es kőzetgyapot hőszigetelést helyezünk el, majd az acélszerkezetre hőtükrös párazáró fóliát rögzítünk.

Az acélszerkezetre 12 mm vastagságban gipszkarton burkolatot szerelünk.

A falszerkezet üreges részeibe a gipszkarton lapok felszerelése előtt elhelyezzük a villamos hálózat vezetékezését, melyet dupla szigetelésű MBCU kábelekkel készítünk.

5-7. munkanap

Mobilhome külső hőszigetelése és vakolása

A mobilház külső OSB burkolatára 100 mm vastagságú polisztirol szigetelő lemezt ragasztunk. A ragasztást szerelő purhabbal végezzük, majd minden egyes táblát tárcsás dűbellel 3 helyen rögzítünk.

A polisztirol szigetelésre üvegszövet hálót glettelünk, melyet polisztirol ragasztóba ágyazunk. Ez a háló felveszi a hőmérséklet miatt keletkező minimális dilatációt.

A beágyazott üvegszövetre felhordjuk a vakolat szín alapozó festékét, majd száradás után az 1,5 mm szemcseméretű vékonyvakolatot, mely az épület végső felületképzése.

8-12. nap

Mobilház belső burkolatai

Mobilház belső kerámia és laminált lap burkolatok
A vizes helyiségekben és a főzőhely előtti részen kerámia burkolatot készítettünk.
A mobilház többi részén laminált lap burkolat készül.
A laminált burkolat alá fél centiméter vastagságú természetes alapanyagból készült szigetelő lemezt készítettünk, melynek a célja a lépéshanggátlás.

13-14. nap

mobilhome_bathroom

mobilhome_burkolatok

mobilhome_laminated

Mobilház lapostető vízszigetelése

Az épület födémgerendázata korábban egy lejtésadó szerkezet felépítése után be lett burkolva 18 mm-es OSB lapokkal.

Az OSB lapok szélére horganyzott acéllemezből cseppentő lemezeket szereltünk. Az OSB lapok toldásaira 4 mm vastagságú polifoam csíkot ragasztottunk, annak érdekében, hogy a dilatáció miatt a vágások mentén ne sérüljön a szigetelő lemez.
Az OSB lapokra ezután kontakt ragasztó segítségével felrögzítettük a korábban egy darabbá leplesített gumiszigetelést. Ez a szigetelő lemez pontosan akkora, hogy az épület tetőszerkezetét lefedje.
A szigetelő gumilemez 20 évig garantáltan UV stabil és vízzáró marad.
Az épület széleinél alumínium záróprofilokkal rögzítjük a gumiszigetelést.
A gumiszigetelésre az átadáskor felszerelünk egy fa vázszerkezetre rögzített csúszásmenteített burkolatot. A korlátok is ehhez lesznek rögzítve, így átfúrás nélküli rögzítést kapunk, így garantáltan vízzáró marad az elkészített lapostető szerkezet.

14. nap

mobilhaz_kulso_burkolat
mobilhome_tetoszerkezet