FordítandóMobilház ajánlataink

Mobilházak bemutatása

Horizont® (Mobilházak) rövid bemutatása: A Horizont® építési mód egy könnyű acél-szerkezetes építési forma, melyet Kanadából 1997-ben vásárolt meg a magyarországi székhelyű Contactrade Kft.

A műegyetem szakértői segítségével a honosítás és minősítés 1998-ban megtörtént, majd ugyan ebben az évben az iso 9001-es minőségbiztosítási rendszer is bevezetésre került. 2002-től kezdve termelésünk évről-évre megduplázódott, így 2004-ben már 1000 tonna acélprofil került beépítésre.

Az acélszerkezet gyártását jelenleg a Kanadai gépsoron kívül több saját fejlesztésű, nagyteljesítményű automata megmunkáló géppel végezzük. Gyártó kapacitásunk akár napi 4-5 darab 100m2-es épület fal, tető és födémszerkezetének elkészítését is lehetővé teszi.

A rendszer lényege, hogy nem fából, hanem acélszerkezetből készül az épület statikai szerkezete. Így méretpontosan, környezetkímélően építhetőek családi házak, mobilházak, vagy akár 6-8 emeletes társasházak is. Az Európai Unióban bevezetésre került a környezetvédelmi zöldkártya. Itt hasonlóan a háztartási gépekhez meghatározzák az energiatakarékosságát az épületeknek. A+, A, B, C, D, E, F kategóriákat hoztak létre. Értelemszerűen a sor elején lévő a leg energiatakarékosabb. A modern téglaházak C minősítést , míg a Horizont® házak A+ besorolást kaptak. A Horizont® épület hőszigetelése U (k)=0,10-0,20 W/m2K között helyezkedik el, az alkalmazott minősített rétegrend függvényében. Egy Horizont® ház szigetelése akár háromszor is job lehet, mint egy modern téglaház szigetelése.

Az elmúlt 12 év alatt több mint 1000 darab különböző méretú épületet épült fel, melyben volt mobilház, nyaraló, családi ház, csarnok, irodaház, társasház is. Az egyik legkiemeltebb (mobil) referencia munka közé tartozik az Exon Olajtársaság részére az Orosz Sahalin szigeteken felépített 4000 m2-es irodaház, melyet Magyarországon panelizáltunk, majd konténerekkel szállítottak a több ezer km-es távolságra. A dolog érdekessége az, hogy ez egy mobil épület, mivel a nagy fagy, és a földrengések miatt nem lehetett fix beton alapozást készíteni. A helyszínen 200km/h szél, állandó földrengések, valamint -35Celsius fokos hőmérséklet mellett kell az épületnek helytállnia. Az elmúlt években Afrikában, több száz mobil épületünk épült fel az ATCO Europe Ltd.-vel közösen.

Cégünk különös figyelmet fordít az energiatakarékosságra, környezetvédelemre, ezért a jó hőszigetelés mellett házaink nagy része megújuló geotermikus energiával üzemel.

A Horizont® Mobilházak korlátlan alaprajzi megvalósításban kivitelezhetőek. Nincs alaprajzi, homlokzati megkötöttség. Teljesen szabadon megválasztható a burkolatok, felületek, vakolatok, tetőfedés színe és anyaga. Épületeinket szerelt falburkolattal, vagy akár hagyományos dryvit vakolattal is elkészíthetjük. A tető fedése lehet zsindely, vagy tetőcserép is.

A Horizont® mobilházakat nem lehet összehasonlítani más mobilházakkal, mivel a gyártók 99%-a 5 cm-es szendvicspanelből készíti a falakat, míg a Horizont® Mobilház hőszigetelése minimum 20 cm!!!

A Horizont® Mobilház hőszigetelése kétszer jobb mint egy téglaház és négyszer jobb, mint egy más cég által készített mobilház.

 • Az alvázszerkezet melegen hengerelt szerkezettel készül 4 darab rejtett emelési pont kialakítással. Mozgatása daruzással egy segédkerettel történhet.
 • Az épület vázszerkezete horganyzott Horizont C és U profilokból készül.
 • Tetőfedés zsindely, vagy mediterrán cserép
 • Az épület gépészeti szerelése a falakban rejtetten történik.
 • A villanyszerelés dupla szigetelésű kábelekkel történik. A villamos szerelvények Prodax típusúak. A világítás ledes rendszerű, mely rendkívül energiatakarékos. –
 • A csaptelepek Olasz gyártmányúak 100 év garanciával! –
 • A zuhanytálca akril anyagból készül. –
 • A belső burkolatok 11€/m2 áron lettek kalkulálva. –
 • A nyílászáróink 5 légkamrás Aluplast 7000 profilból készülnek, az üvegezés fokozottan szigetelt, argon gázzal töltött.
 • Mobilházaink fűtése és hűtése megoldható split klímával, vagy több darab esetén geotermikus energiával, falfűtéssel. –
 • Az épület szigetelése Rockwool kőzetgyapot, melynek olvadáspontja 1000 Celsius fok, így tűzgátló és rendkívül jó hőszigetelő.

A mobilházakra 30 év szerkezeti garanciát adunk.

Falszerkezet bemutatása:

Rétegrend kívülről, befelé haladva:

 • Vékonyvakolat vagy szerelt burkolat
 • hőszigetelés: 100 mm
 • OSB lap 12 mm.
 • Horizont® acélszerkezet 100mm (150mm.) közötte 100mm kőzetgyapot (150mm.)
 • párazáró folia
 • gipszkarton 12 mm
Címkék

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close