Kiemelt cikkeinkMobilház hírek

Mobilházak aránya 10% amerikában

A mobilház-technológia szülőhazája Amerika, ahol nagyon sokat költözködnek az emberek. Arrafelé az emberek egy része nem adja el otthonát, hogy az új helyen vehessen egy másikat, hanem egyszerűen felszereli a megszokott lakás kerekeit, majd elvontattatja azt – mondjuk a keleti partról a nyugatira.

A tengerentúlon a lakóházak 8-10 százalékát teszik ki ezek a könnyűszerkezetes „hordozható” épületek.

Manapság hazánkban is egyre nagyobb igény mutatkozik a technológia iránt, amely a mobilitáson kívül olcsóságával, rövid építési idejével és kiváló hőszigetelő tulajdonságaival is hódít.

A mobilház szinte teljesen megegyezik a könnyűszerkezetes épületekkel.
A lényeges különbség abban van, hogy a mobilházaknak nincs szilárd betonozott alapozása, valamint a hőszigetelése általában 5-6 cm, a könnyűszerkezetes házak 15-30 cm szigetelésével szemben.

A Horizont Mobilház hőszigetelése túlteljesíti a családi házakra előírt hőszigetelési szabványt, egy 38cm-es téglaház szigetelését is felülmúlja. A Horizont Mobilházak hőszigetelése a piíci versenytársak 5-6 cm szigetelésével szemben háromszoros, azaz 15 cm kőzetgyapot!!!

Ezek a házak nincsenek helyhez kötve, ezért valójában nem is számítanak ingatlannak, építési engedély sem szükséges hozzájuk.

Egy 30 m2-es Horizont mobilház tömege 3,5 Tonna, melyet kamionnal a kívánt helyre lehet szállítani.

A Mobilházak mérete a megrendelő igényeihez alkalmazkodik, lehet 6×3 méteres is, vagy akár 12×3,5 méteres. Ha később felmerül a továbbszállítása, akkor érdemes olyan mérete választani, ami közúton kamionnal megoldható, ez azt jelenti, hogy ideális, ha nem szélesebb egy épület 3 méternél és nem hosszabb mint 12 méter.

Mobilházból több száz négyzetméteres ház is építhet, úgy, hogy a kisebb elemeket egymás mellé illesztik a helyszínen, így akár irodaház, szálloda, is felépíthető belőle.

Címkék

Hozzászólások

 1. Azért meg kell hagyni, hogy egyáltalán nem nevezhető olcsóságnak. Számomra a kinézete nem azt sugallja, hogy ez egy lakóház, inkább egy olyan épület, ahol az ember minden évben 2-3 hetet tartózkodik.
  Mostanában nálunk sem ritka a jó kis vihar. A szélesen kiálló tetőfedő-lap jó alanya a viharnak, hogy bele tudjon kapaszkodni. Aztán tényleg hasonlítunk Amerikához, amikor jön a tornádó és szétröpül a ház.
  Én inkább maradok a téglánál, melynek nagyon sok fajta változata létezik, ytong stb.
  Bocsánat, hogy ez a véleményem, ill. félelmem, mert én is gondoltam már rá többször, mint megoldásként, de nagyobb a félelmem tőle, mint a vonzalmam iránta.
  Ez csak az én véleményem, nem fontos szót sem pazarolni rá. Senkit sem kivánok meggyőzőni semmiről.
  Majd az idő igazolja a dolgokat.
  Üdvözlettel. Magdolna

 2. Kedves Magdolna!
  A világon eddig mért legerősebb földrengést kibírta az acélszerkezetes épület a minősítések alatt, ami egyetlen egy téglaházról sem mondható el.
  Nekünk a világ egyik legzordabb helyén az Oroszországi Sahalin Szigeteken áll egy 4000 m2-es épületünk, ahol más technológia nem volt megoldható. A szél 200 km/h sebességgel fúj, ahol gyakori a földrengés, mi megfeleltünk.
  Amit tetszik mondani a szélről, időjárásról, az minden megalapozottság nélküli.
  Visszatérve az árra. Mi hasonló áron dolgozunk, mint más ezen a piacon, de 5 x több szigetelést adunk cserébe, ennyit az árról.
  Tisztelettel: KP.hu Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close